2015-09-26 11:26:28• hírek • Kocsis Zoltán

Szombaton van a fogamzásgátlás világnapja

Mint minden évben, idén is szeptember 26-án ünnepeljük nemzetközi szinten a fogamzásgátlás világnapját, amelynek szlogenje: Éld az életed, de ismerd lehetőségeid!

A fogamzásgátlás fontos szerepet játszik nem csak a szaporodás egészségében, hanem a család tervezésében, megszervezésében. A fiataloknak tájékoztatásra, felvilágosításra, útmutatásra van szükségük az egészségügyi személyzet részéről, legyen szó családorvosról, szakorvosokról, asszisztensekről. Csak ilyen körülmények között választhatják a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb fogamzásgátlási módozatot. Ismerniük kell előnyeiket és hátrányaikat, hatékonysági fokukat, használati módjukat. Tudniuk kell, hogy a gumi óvszer az egyedüli olyan eszköz, amely megfelelően és következetesen használva véd a szexuális úton terjedő betegségek ellen is.

Az tájékoztatást a megfelelő neveléssel kell kiegészíteni, meg kell ugyanis érteniük a téma felelősségét saját egészségük és az abortusz elkerülése érdekében, fogalmaz a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közleményében.

„Segítenünk kell a fiataloknak, hogy azok megértsék, a családtervezés egy olyan módszer, amely mindenki rendelkezésére áll, aki tenni szeretne saját sorsának alakításáért és a családja boldogságáért. Egy olyan jövőt lenne jó kialakítani, amelyben a terhességek megszakítása nem számítana mindennapos eseménynek, és amelyben valamennyi megfogant gyereket örömmel vár a világra mindkét szülő", tette hozzá Dan Cojoc igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: